Skip to main content

FAQ

Zoeken naar antwoorden

Waar wij de inspiratie haalden voor onze naam?

Plan B (oekee), met de ‘B’ van Braeckman, met de ‘B’ van bedrijfsabonnement! Een goed ‘plan’ voor jouw bedrijf of handelszaak! En Boekee? Dat spreekt voor zich, dat zullen de bloemen jou vertellen.

Kan ik de leverfrequentie kiezen?

Ja, jij kan kiezen of jij je bloemen wekelijks, elke 2 weken of maandelijks wenst te laten bezorgen.

Kan ik mijn abonnement onderbreken

Ja, je kan bij uitzondering een pauze inlassen bij verlof.  Dit horen wij graag van jou minstens 1 week op voorhand (via contactformulier, mail of telefonisch). Indien dit niet tijdig gecommuniceerd wordt, zien we ons genoodzaakt om 1 levering aan te rekenen, gezien de bloemen tijdig besteld/gereserveerd of geannuleerd moeten worden.

Kan ik mijn abonnement stopzetten?

Je tekent sowieso in voor 5 leveringen. Je kan je abonnement telkens opzeggen na deze 5 leveringen. Dit horen wij graag van jou minstens 1 week op voorhand (via contactformulier, mail of telefonisch).
Indien dit niet tijdig gecommuniceerd wordt, zien we ons genoodzaakt om 1 levering aan te rekenen, gezien de bloemen tijdig besteld/gereserveerd of geannuleerd moeten worden.

Waar komen de bloemen vandaan?

Wij kiezen voor ecologisch bewust geteelde seizoensbloemen. De plukweide van Tuincentrum Braeckman voorziet in snijbloemen, alsook enkele lokale bloementelers (voorbeelden volgen). Tot slot kopen wij bloemen in met eco-labels, of waarbij we bewust kiezen voor een maximale afstand van herkomst (bijvoorbeeld buurlanden). Ook de gebruikte droogbloemen worden onder deze voorwaarden bewust gekozen.

Kan ik buiten het abonnement iets extra bestellen?

Dat kan zeker! Wil jij jouw klanten in de bloemetjes zetten, jouw secretaresse bedanken, een extra ruimte opfleuren? Laat het ons minstens 1 week op voorhand weten (via bestelformulier, optie bloemen op maat). Vraag ons gerust naar de gunstige voorwaarden wanneer je je abonnement combineert met bloemen op maat!

Wat is een eco-vaas?

Een Eco- vaas is gemaakt uit ecoglas. Zand en soda zijn nog steeds de belangrijkste ingrediënten, maar het kan groener. Ecoglas bestaat uit lege glazen potjes en/of (wijn)flessen die we in de glasbak gooien. Dit glas gaat vervolgens de oven in en op een veel lagere temperatuur gesmolten dan normaal. Er is dus minder energie nodig om het te produceren. Ecoglas is uiteraard niet ‘glas’helder. Dit komt omdat er een klein beetje vervuiling in het gerecycled glas zit. Maar dit kenmerkt de ‘ambachtelijke’kwaliteit van het ecoglas.

Wat als de vaas breekt?

De vaas is eigendom van Tuincentrum Braeckman. Je betaalt bij aanvang van je abonnement 15 euro waarborg voor de vaas/vaasjes. Deze wordt geretourneerd bij stopzetting van je abonnement, tenzij de vaas beschadigd/gebroken is.

Kan ik ervoor kiezen om het oude boeket te houden? (om in te drogen, om nog enkele dagen te laten staan, om aan een medewerker te geven, …)

Jazeker, jij geniet zolang jij wil van jouw boeket. Je kan in het bestelformulier deze keuze aanvinken. Let wel, de vaas wordt sowieso opgehaald en schoongemaakt. Voorzie dus in dat geval zeker zelf een emmer of vaas.

Hoe verloopt de betaling?

Jij ontvangt 1x per maand een factuur  op het einde van de maand waarin de bloemen werden geleverd. In het bestelformulier kan je aanvinken of je de factuur per mail of op papier wenst te ontvangen.

Kan ik enkel intekenen op een bedrijfsabonnement van Plan B (oekee) indien mijn bedrijf/zaak zich bevindt op grondgebied Laarne?

Neen, wij leveren ook buiten Laarne. Er wordt nooit een extra vervoerskost aangerekend, tenzij buiten de straal van 6 km rond Tuincentrum Braeckman.  Deze forfait bedraagt 3 euro.

Kan ik zelf het kleurenpalet of de samenstelling van mijn boeket kiezen?

Neen, wij werken telkens met ‘een boeket van de week’. Uiteraard evalueren wij graag de tevredenheid over de kleur en samenstelling van het boeket bij onze klanten en houden we rekening met hun modale wensen. Aarzel niet om je suggesties door te geven.

Bij bloemen op maat kies jij uiteraard wel zelf je palet en je bloemen.

Kan ik als particuliere klant ook bij Plan B (oekee) terecht?

Plan B (oekee) is een bloemenproject, enkel voor bedrijven en handelaars en zorginstellingen. Voor particuliere vragen en bestellingen verwijzen wij je graag door naar tuincentrum Braeckman. Mijn enthousiaste collega’s staan daar voor je klaar en helpen je graag verder.

Wat als 1 van mijn leveringsdagen op een feestdag valt?

Wij leveren niet op feestdagen. Je verliest deze levering niet! Dan schuift die levering gewoon exact 1 week op. Wij communiceren steeds duidelijk jouw leveringsdagen via mail.

Is mijn abonnement fiscaal aftrekbaar?

Ja, de factuur komt op naam van jouw bedrijf en met jouw ondernemingsnummer.